Іспанське місто Валенсія перейшло на чотириденний робочий тиждень, пише Europa Press. 

Це експеримент, який триватиме місяць, до 7 травня. На час дії експерименту третім вихідним буде понеділок.

Міська влада хоче перевірити, як це вплине не тільки на екологію й економіку міста, а й на добробут і здоровʼя населення Валенсії. Результати дослідження обіцяють оприлюднити в липні 2023-го.

Муніципалітет Валенсії наголосив, що цей експеримент не вплине на загальну річну кількість відпрацьованих годин, адже на всі ті дні припадають державні свята.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Чотириденний робочий тиждень стає поширеною тенденцією у світі. У 2021-му стало відомо, що Іспанія тестуватиме скорочений робочий тиждень протягом трьох років.

У листопаді 2022-го Бельгія першою в ЄС легалізувала чотириденний робочий тиждень. Чотириденний робочий тиждень офіційно запровадили Ісландія й Нова Зеландія. Пробні чотириденні робочі тижні також діють, зокрема, у Великій Британії та США.


У грудні 2020-го компанія Unilever повідомила про переведення своїх працівників на 4-денний робочий тиждень у Новій Зеландії. Українська ІТ-компанія Mcpk. також протестила 4-денний робочий тиждень.

Також The Village Україна писали про українців, які вирішили працювати в режимі чотириденного робочого тижня або працюють узагалі без вихідних.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі