У Великій Британії почали тестувати чотириденний робочий тиждень, повідомляє Independent.

Це експеримент компанії 4 Day Week, аналітичного центру Autonomy та дослідників Оксфордського університету, Бостонського коледжу й Кембриджського університету.

У тестуванні чотириденного робочого тижня беруть участь близько 30 компаній у Великій Британії. Їхні працівники будуть працювати 32 години на тиждень. Ці години можна буде розподілити й на п’ять робочих днів, пише Bloomberg. Водночас заробітна платня та пільги працівників не зміняться.

Тестуватимуть чотириденний робочий тиждень пів року, з червня до грудня 2022 року. Дослідники очікують, що працівники збережуть стовідсоткову продуктивність.


У січні 2022 року японська компанія Panasonic дозволила працівникам перейти на чотириденний робочий тиждень.

У грудні 2020 року компанія Unilever повідомила про переведення своїх працівників на 4-денний робочий тиждень у Новій Зеландії. Чотириденний робочий тиждень протягом трьох років також тестуватиме Іспанія.

У березні 2021 року Bloomberg писали, що робота чотири дні на тиждень стає світовою тенденцією. А в липні 2021 року уряд Ісландії оголосив про успішні дослідження чотириденного робочого тижня. Скорочення робочих годин не вплинуло негативно на рівень продуктивності, а працівники рідше відчували стрес і вигоряння.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі