Вручати повістки в месенджерах технічно неможливо, принаймні «умовно цьогоріч», розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтервʼю Liga.net.

За його словами, це неможливо зробити суто технічно, адже в Україні немає якісного реєстру військовозобовʼязаних, а до ідентифікатора реєстру не привʼязаний верифікований номер телефону.

Раніше член оборонного комітету Верховної Ради Федір Веніславський розповідав, що в парламенті думають над тим, щоби дозволити розсилати повістки у Viber чи Telegram.

Федоров додає, що Веніславський «або некоректно висловився, або це просто вирвано з контексту». «Не думаю, що це серйозне політичне бачення», – зазначає міністр цифрової трансформації України.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше Федір Веніславський спростував тезу голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії про те, що мобілізацію в Україні можуть посилити, якщо тактичну ядерну зброю РФ таки розмістять у Білорусі.

25 березня 2023-го президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія нібито розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі. Україна після цього оголосила, що скликає термінове засідання Радбезу ООН.


Ми розповідали, що треба знати, щоб мобілізація відбулася відповідно до закону. Ми не підтримуємо будь-які спроби ухилитися від мобілізації, але водночас важливо розуміти свої права й не допускати, щоб ними зловживали.

В Україні заборонили виїзд чоловікам призовного віку, але є винятки, наприклад: виїхати можуть студенти іноземних ВНЗ, чоловіки, які мають посвідчення про відстрочку від призову, висновок військово-лікарської комісії про непридатність, самостійно виховують неповнолітню дитину й деякі інші категорії. Також чоловікам, які працюють в IT, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі