Посилювати мобілізацію в Україні через імовірне розміщення тактичної ядерної зброї в Білорусі не планують, розповів в ефірі «Свобода. Ранок» член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Федір Веніславський.

У такий спосіб Веніславський спростував тезу голови фракції «Слуга народу» Давида Арахамії, який напередодні розповів в ефірі Sky News, що мобілізацію можуть посилити, якщо тактичну ядерну зброю РФ таки розмістять у Білорусі.

Посилити мобілізацію в Україні можуть тільки тоді, коли в цьому буде потреба на фронті, зокрема для контрнаступу, запевнив Федір Веніславський.

В Україні оголошена загальна мобілізація, а це означає, що всі військовозобовʼязані громадяни можуть бути мобілізовані. Проте зараз, після того, як в Україні збільшили чисельність ЗСУ, потреби в додатковій мобілізації немає, зазначив член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


25 березня 2023-го президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія нібито розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі. Україна після цього оголосила, що скликає термінове засідання Радбезу ООН.


Ми розповідали, що треба знати, щоб мобілізація відбулася відповідно до закону. Ми не підтримуємо будь-які спроби ухилитися від мобілізації, але водночас важливо розуміти свої права й не допускати, щоб ними зловживали.

В Україні заборонили виїзд чоловікам призовного віку, але є винятки, наприклад: виїхати можуть студенти іноземних ВНЗ, чоловіки, які мають посвідчення про відстрочку від призову, висновок військово-лікарської комісії про непридатність, самостійно виховують неповнолітню дитину й деякі інші категорії. Також чоловікам, які працюють в IT, можуть дозволити виїжджати за кордон під час воєнного стану.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі