Вісім нових трамваїв українського виробника «Татра-Юг» вийшли маршрут №33 на лівому березі Києва, який курсує з Троєщини на Дарницю, повідомляє міський голова Віталій Кличко.

Інтервал руху в пікові години має становити 15 хвилин. Ці трамваї курсуватимуть оновленими коліями. Раніше їх ремонтували на ділянці між вулицями Павла Усенка й Карельським провулком.

За словами Віталія Кличка, загалом оновили 1076 метрів колії, замінили 1809 шпал і демонтували два стрілочні переїзди. Тепер там проводять роботи з благоустрою.

Утім, в ініціативі «Пасажири Києва» зазначають, що маршрут №33 досі не відновили. За їхніми словами, «Київпастранс» попри публічні заяви не завершив реконструкцію лінії по вулиці Алматинській на ДВРЗ.

«Пасажири Києва» запевняють, що кінцева зупинка не працює, а автобусний маршрут 33-Т, який дублює трамвайний, досі не закрили. Крім того, для людей з інвалідністю не обладнали платформи одного рівня з низькопідлоговими трамваями.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


24 лютого 2023-го 11 нових трамваїв «Татра-Юг» вийшли на маршрут №35, який сполучає вулиці Сержа Лифаря й станцію метро «Лісова». Ще один вагон почав курсувати на маршруті №35-А від вулиці Павла Усенка до мікрорайону ДВРЗ.


31 січня 2022-го трамваї в Києві відновили рух на двох маршрутах. Пізніше, 17 лютого, увесь електротранспорт Києва відновив роботу. На 32 трамвайні маршрути вийшли 195 трамваїв.

Наприкінці грудня курсування електротранспорту Києва призупиняли через дефіцит в енергосистемі України, спричинений масованими ракетними обстрілами РФ. Загалом Київ жив без електротранспорту 56 днів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Віталій Кличко