Влада Києва витратила 50 мільйонів гривень на облаштування «пунктів незламності», пише «Суспільне».

Зараз у столиці облаштовано 728 пунктів, де кияни можуть зігрітися та зарядити гаджети у разі потреби. Сюди ж входять 49 пунктів, які розгорнули ДСНС, 197 – місцевий бізнес та 482 облаштувала КМВА. За увесь час пункти відвідали 36 000 людей.

Зараз пункти незламності попитом не користуються, зважаючи на те, що немає серйозних перебоїв з електрозабезпеченням, заявив в інтерв'ю «Укрінформу» перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Коли були відключення електроенергії, кияни їх відвідували, але масовим відвідуванням я б це не назвав. За весь цей час декілька тисяч людей відвідали пункти незламності. Насправді, майже кожен киянин у своїй квартирі вже побудував, обладнав свій пункт незламності. Я маю на увазі альтернативні джерела електрики, альтернативні можливості приготування їжі тощо», – сказав Поворозник.

Попри низьку відвідуваність «пунктів незламності», їх поки не планують згортати, повідомили «Вечірньому Києву» в Департаменті муніципальної безпеки КМДА. Крім того, влада готова відкрити ще 284 пункти у разі виникнення або загрози надзвичайної ситуації. Наразі вони облаштовані і готові до використання.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Пункти незламності» – місця, де можна відпочити, підзарядити телефон або погрітися, їх почали запускати в Україні наприкінці листопада на тлі перебоїв зі світлом, водою й теплом. Наразі розгорнули понад 5 тисяч таких пунктів, але планують більше. Знайти найближчий пункт можна за допомогою чат-боту.


Ми розповідали про «пункти незламності» в River Mall, у бізнес-центрі Oasis Plaza біля «Осокорків», а також про «містечка незламності» на 1000 місць на Даринку та на 3000 місць на Лісовому масиві. Також пункт відкрили в Лук’янівському СІЗО, там можна зарядити гаджети й скористатися інтернетом.

Свій пункт створила громадська організація «Соломʼянські котики», а «Укрзалізниця» підготувала на вокзалах «Фортеці незламності».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі