Сервіс Poster провів дослідження про те, як змінилася відвідуваність українських закладів харчування за рік повномасштабної війни.

Кількість транзакцій у київських закладах за лютий упала на 15%, якщо порівняти з цим же проміжком часу у 2022-му. Натомість лютневий трафік у Львові зріс на 25% від показників до 24 лютого.

Збільшити трафік у лютому навіть попри війну вдалося майже у всіх областях у центрі й на заході України. У Закарпатській області кількість транзакцій за рік зросла на 17%, у Кіровоградській – на 16%, а у Чернівецькій – на 14%.

Найскладніше доводиться закладам на півночі, півдні й сході країни через близькість до територій, де ведуться активні бойові дії. На Херсонщині кількість транзакцій на 62% нижча за показники 2022-го, у Харківській області – на 45%, Запорізькій і Донецькій – на 30%, а в Луганській – на 24%.

Дослідження проводили з 13 по 19 лютого 2023-го винятково серед закладів, які продовжують працювати попри війну. Для порівняння кількості транзакцій взяли відтинок з 14 по 20 лютого 2022 року.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Як працює заклад «Грифель» у Миколаєві попри війну й відсутність води? Розпитали власників про власну систему водопостачання та співпрацю з World Central Kitchen.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі