Марку «Російський воєнний корабель, іди..!» українці обрали найкращою воєнною поштовою маркою 2022 року, повідомляє «Укрпошта».

Ця марка, названа на честь фрази українського прикордонника з острова Зміїний, стала першою маркою воєнного часу. За неї віддали голос майже 198 тисяч українців.

На другому місці – поштовий блок до річниці Незалежності України під назвою «Вільні. Незламні. Непереможні», що набрав більше 123 тисячі голосів. Там зображений український воїн й ілюстрації, які показують перші шість місяців повномасштабної війни.

Третє місце посіла марка «Доброго вечора, ми з України», яку присвятили Дню української державності. Ескізи й тематику марки тоді обирали шляхом голосування. Ця марка відтворює реальні події на Миколаївщині й в інших регіонах, коли українські селяни без зброї забирали російську техніку.

Голосування в застосунку «Дія» тривало протягом тижня, там можна було проголосувати за десять поштових марок. Також голосували в соціальних мережах «Укрпошти». В опитуванні взяли участь близько 650 тисяч українців.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Перша марка «Русскій воєнний корабль...» вийшла накладом 1 мільйон екземплярів у квітні. Продаж другої марки «Русскій воєнний корабль…Всьо» стартував у травні. Третю марку «Українська мрія» продавали з червня. Четверту «Доброго вечора, ми з України» – з липня. Пʼяту до Дня Незалежності України – в серпні. Шосту з псом-сапером Патроном – з вересня. Потім була марка із Григорієм Сковородою до його сторіччя, з Кримським мостом, із вільним Херсоном та новорічна. Останньою маркою у 2022 році стала марка «Щедрик. Carol of the Bells».


У 2023 році, 15 лютого, «Укрпошта» запустила продаж поштового набору «Воїни світла. Воїни добра», який присвячений людям, які працюють над відновленням пошкоджених обʼєктів. 

Крім того, уже запустили передпродаж марки «ПТН ПНХ» із графіті Бенксі, яку випустять до річниці повномасштабного вторгнення. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі