До 24 лютого, річниці повномасштабного вторгнення РФ в Україну, «Укрпошта» випустить марку «ПТН ПНХ», повідомив гендиректор Ігор Смілянський.

«Завтра Путін звернеться з «посланием» до злочинного російського парламенту, тож ми вирішили послати його вже сьогодні», – коментує Смілянський.

За його словами, передати настрій цієї дати було непросто. Врешті зупинилися на варіанті з артом вуличного художника Бенксі, яке він залишив на руїнах у Бородянці. Боротьбу хлопчика на арті, який долає чоловіка, схожого на Путіна, порівнюють із боротьбою Давида і Голіафа. Цей хлопчик уособлює усіх українців, додає Смілянський.

Марку випустять тиражем 250 тисяч листів (у кожному по шість марок). Передзамовити її можна за посиланням.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


«Укрпошта» з початку повномасштабного вторгнення Росії випустила 11 поштових марок. Перша марка «Русскій воєнний корабль...» вийшла накладом 1 мільйон екземплярів у квітні. Продаж другої марки «Русскій воєнний корабль…Всьо» стартував у травні. Третю марку «Українська мрія» продавали з червня. Четверту «Доброго вечора, ми з України» – з липня. Пʼяту до Дня Незалежності України – в серпні. Шосту з псом-сапером Патроном – з вересня. Потім була марка із Григорієм Сковородою до його сторіччя, з Кримським мостом, із вільним Херсоном та новорічна. Останньою маркою у 2022 році стала марка «Щедрик. Carol of the Bells».


У 2023 році, 15 лютого, «Укрпошта» запустила продаж поштового набору «Воїни світла. Воїни добра», який присвячений людям, які працюють над відновленням пошкоджених обʼєктів.


Також у застосунку «Дія» запустили голосування за найкращу воєнну марку. Воно триватиме до 20 лютого.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі