Внутрішньо переміщених осіб, які жили в модульних будинках у Стрийському парку, на вулиці Пулюя та на Сихові у Львові, переселили в двоповерхове модульне містечко.

За словами заступника мера з містобудування Любомира Зубача, родини переселяли по черзі. Містечка, з яких вони виїхали, поки законсервували. У попередніх модулях також були конвектори до обігріву, але нове містечко краще пристосоване до зимових умов, зазначав Зубач.

Двоповерхове модульне містечко почали зводити 17 листопада, коли Польща погодила Мінрегіону доставлення модулів. «Фактично за два місяці» провели всі мережі, облаштували зовнішнє освітлення, збудували вісім двоповерхових споруд з коридорами, душовими, санвузлами, їдальнями і пральнями для понад тисячі людей, розповів заступник мера.

За його словами, «залишилися невеликі штрихи», які обіцяють доробити із відлигою. Раніше він казав, що навесні тут хочуть встановити вуличні меблі й озеленити територію.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Відкрити це містечко планували до Нового року, але зазначали, що процес доставлення модулів логістично складний.


На Львщині функціонували чотири модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня, а четверте в селі Бортятин – 14 липня.

Благодійний проєкт Leo States відкрив в області перший квартал модульного містечка для вимушених переселенців. Також ми розповідали про Urban Camp для внутрішніх переселенців у Львові із заняттями спортом і майстер-класами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі