У Львові монтують ще одне модульне містечко для переселенців. Воно має бути комфортним для проживання взимку, повідомив заступник міського голови з містобудування Любомир Зубач.

За його словами, модулі, встановлені влітку, також мають конвектори для обігріву, але нове містечко буде більш адаптованим до зимових умов. Це двоповерхові модулі, їх у Львові ще не ставили й називають «викликом, із яким точно впораються».

Там буде планування коридорного типу, щоб дістатися до душових чи їдальні, не треба буде виходити на вулицю. У кожному будиночку буде радіатор, крім того, радіаторами будуть обладнані коридори й санвузли. Також підприємство, що обслуговуватиме містечко, має забезпечити його генераторами.

Одно- й двоповерхові будинки зможуть вмістити більш ніж тисячу українців, що залишилися без даху над головою.

Відкрити містечко планують до Нового року, але кажуть, що процес доставлення модулів логістично складний. Навесні хочуть встановити вуличні меблі й озеленити територію.

Будинки встановлюють завдяки співпраці Міністерства розвитку громад і територій України й польського уряду.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше на Львівщині відкрили чотири модульні містечка. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня, а четверте в селі Бортятин – 14 липня.

Благодійний проєкт Leo States відкрив в області перший квартал модульного містечка для вимушених переселенців. Також ми розповідали про Urban Camp для внутрішніх переселенців у Львові із заняттями спортом і майстер-класами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі