Благодійний проєкт Leo States відкрив перший квартал модульного містечка для вимушених переселенців у Львівській області. У тимчасове житло вже заселилися перші сім’ї, загалом 40 людей.

Містечко почали створювати в березні на території івент-холу Garden.Prostir у селі Хоросно. Власники івент-холу виділили Leo States землю в безоплатну аренду.

Перший квартал складається із 10 модульних будиночків. На території є WiFi, також облаштували дитячий майданчик, зони для барбекю та відпочинку.

Leo States планують створити до 1000 модульних будинків до кінця року. Зокрема, ще два містечка для переселенців мають з’явитися у Львівської області, також планують будувати в Закарпатській, Тернопільській і Київській областях. Перевагу під час заселення будуть надавати сім’ям ЗСУ, жінкам з дітьми та людям похилого віку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Раніше на Львівщині відкрили три модульні містечка за сприяння міськради. Прихисток у них отримали понад 1000 переселенців. Перших біженців заселили 19 квітня, друге містечко відкрили на початку травня, а третє містечко – Маріяполіс – відкрили 19 травня.

Також ми розповідали про Urban Camp для внутрішніх переселенців у Львові із заняттями спортом і майстер-класами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі