Проспект Петра Григоренка в Дарницькому районі планують подовжити, ідеться в тендері Prozzoro.

Згідно з ним, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» замовила проєкт у ТОВ «Дортранс» за 69,38 мільйона гривень. Нова вулиця може мати протяжність 3,25 кілометра.

Ймовірно, ідеться про дорогу через екопарк «Осокорки», на місці якого хочуть незаконно збудувати житловий комплекс «Патріотика на озерах». Плани підприємства побудувати дорогу збігаються з генпланом цього ЖК, пише «Хмарочос». Також на плані ЖК зображено три транспортні розв’язки, як і в тендерній документації.

Будівництво планують завершити до 2025 року. Воно передбачає чотири черги:

  • будівництво від проспекту Петра Григоренка до межі Києва;
  • будівництво транспортної розв’язки на перетині вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Колекторна;
  • будівництво транспортної розв’язки на перетині вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Проєктна, 1;
  • будівництво транспортної розв’язки на перетині вулиці від проспекту Григоренка до вулиці Проєктна, 2.

Підрядник також має спланувати пішохідні переходи, облаштувати велодоріжки з двостороннім рухом, понижені борти й тактильні смуги для людей з особливими потребами, зовнішнє освітлення, озеленення території.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Поблизу озер Тягле й Небреж на Осокорках планували звести ЖК «Патріотика на озерах», це 43 будинки заввишки від 24 поверхів. У 2018 році між забудовником і місцевими мешканцями почався конфлікт: містяни були проти будівництва й хотіли облаштувати на озерах ландшафтний парк.

У січні 2019 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок, які були виділені для будівництва житлового комплексу. Згодом ухвалили рішення про створення ландшафтного парку «Осокорківські луки», а потім – ландшафтного заказника біля озера Тягле.

У 2020 році банк «Аркада» й пов’язана з ними девелоперська компанія, що будувала ЖК «Патріотика на озерах», збанкрутіли, будівельні роботи зупинилися. У 2021 році стало відомо, що добудовувати житлові комплекси «Аркади» може будівельна компанія Stolitsa Group.

Ідею створення парку висловили представники ГО «Національний парк збереження й збагачення флори і фауни «Осокорки». Організацію створили 12 жовтня 2021 року. Її представники пропонують облаштувати парк на території площею 350 гектарів замість 650, на яких планують забудову.


Узимку 2021–2022-го будівництво на берегах озера Небреж активізувалося. Забудовник продовжує підсипати озеро Небреж і бурити палі, на території працюють будівельні крани й інша техніка. Детальніше про це ми писали тут. Крім того, у липні 2022 року активісти повідомляли, що будівельна техніка їздить по нібито замінованій місцевості, куди не можна заходити цивільним.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі