Депутати Київради проголосували за створення ландшафтного заказника місцевого значення «Озеро Тягле» у Дарницькому районі.

Ландшафтним заказником оголосять озеро Тягле та прибережну територію площею 137 гектарів. У Київраді вважають, що це допоможе зберегти природні комплекси рослин і тварин заплави Дніпра на лівому березі.

«Рішення сприятиме оздоровленню довкілля, поліпшенню екологічного і санітарного стану, зростанню туристичного потенціалу Києва, а також розширенню рекреаційних зон для відпочинку киян і гостей столиці», – йдеться у повідомленні. 


Поблизу озер Тягле та Небреж на Осокорках планували звести ЖК «Патріотика на озерах» – це 43 будинки заввишки від 24 поверхів.

У 2018 році між забудовником і місцевими мешканцями почався конфлікт: містяни були проти будівництва і хотіли облаштувати на озерах ландшафтний парк. На території будівництва ЖК відбувались сутички.

У січні 2019 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок, які були виділені для будівництва житлового комплексу. Згодом також ухвалили рішення про створення ландшафтного парку «Осокорківські луки».

СБУ також почало розслідування за фактом початку будівництва на Осокорках ЖК «Патріотика на озерах». У червні 2019-го суд скасував дозвіл на будівництво комплексу «Патріотика на озерах».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Alex long / Wikimedia