На Осокорках забудовники намагаються відновити роботи на незаконному будівництві ЖК Н2O (колишня «Патріотика на озерах»), попри блокпости й заборону заходити туди цивільним особам.

«Ані мінні перешкоди (виставлені ЗСУ проти ворога), ані безпека водіїв, ані стратегічна безпека столиці – ніщо не може стати на шляху забудовників, які вирішили знищити екопарк «Осокорки», а заразом і стратегічний оборонний плацдарм боліт розміром 5 на 10 кілометрів. Щоб відкрити ворогові шлях до взяття столиці!» – пишуть активісти.

За їхніми словами, забудова організована Дарницькою РДА й КМДА в інтересах Stolitsa Group. Активісти звернулися до влади Києва з проханням роз’яснити, чому людям заборонено відвідувати територію біля озер, попри рух будівельної техніки. Відповідь отримали «доволі розпливчату» про те, що місцевість замінована на випадок російського прориву в цьому напрямку.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Поблизу озер Тягле й Небреж на Осокорках планували звести ЖК «Патріотика на озерах», це 43 будинки заввишки від 24 поверхів.У 2018 році між забудовником і місцевими мешканцями почався конфлікт: містяни були проти будівництва й хотіли облаштувати на озерах ландшафтний парк.

У січні 2019 року Київрада розірвала договір оренди земельних ділянок, які були виділені для будівництва житлового комплексу. Згодом ухвалили рішення про створення ландшафтного парку «Осокорківські луки», а потім – ландшафтного заказника біля озера Тягле.

У 2020 році банк «Аркада» й пов’язана з ними девелоперська компанія, що будувала ЖК «Патріотика на озерах», збанкрутіли, будівельні роботи зупинилися. У 2021 році стало відомо, що добудовувати житлові комплекси «Аркади» може будівельна компанія Stolitsa Group.

Ідею створення парку висловили представники ГО «Національний парк збереження та збагачення флори і фауни «Осокорки». Організацію створили 12 жовтня 2021 року. Її представники пропонують облаштувати парк на території площею 350 гектарів замість 650, на яких планують забудову.

Узимку 2021–2022-го будівництво на берегах озера Небреж активізувалося. Забудовник продовжує підсипати озеро Небреж і бурити палі, на території працюють будівельні крани й інша техніка. Детальніше про це ми писали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі