Верховна Рада ліквідувала Окружний адміністративний суд міста Києва.

«За» проголосували 310 депутатів.

UPD: президент України Володимир Зеленський підписав власний законопроєкт про ліквідацію ОАСК й утворення Київського міського окружного адмінсуду.

Законопроєкт «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва» у квітні 2021 року вніс до Ради президент України Володимир Зеленський. Документ було позначено як невідкладний.

«Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону», – сказав Зеленський.

Натомість, утворять новий  Київський міський окружний адміністративний суд, повідомив нардеп Ярослав Железняк. Утворення нового суду підтримали 326 народних депутатів. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


ОАСК уже понад десять років очолює Павло Вовк. Судді двічі оголошували підозру за винесення неправосудних рішень, зараз він перебуває в розшуку Національного антикорупційного бюро України через неявку на допити.

Раніше НАБУ й Спеціальна антикорупційна прокуратура почали досудові кримінальні провадження щодо керівництва ОАСК за підозрами у створенні злочинної організації, захопленні державної влади й втручанні в діяльність державних діячів.


У 2021 році ОАСК позбавив історичний будинок Осипа Родіна на вулиці Гончара статусу об’єкта культурної спадщини. Поруч із цим будинком зводять багатоповерхівку. Скасував рішення Київради про перейменування Московського проспекту на проспект Бандери. Відкрив провадження щодо розроблення генплану Києва.

А в січні 2021 року ОАСК вирішив, що Український правопис-2019 запровадили незаконно, після чого Мін’юсту довелось оскаржувати це рішення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі