Мінікопію головної новорічної ялинки України розмістили біля Музею історії Києва.

Ялинку прикрасили синьо-жовтими кульками й загорнули у вогники кольорів прапору України. Біля основ дерева – янголи-охоронці, а на верхівці сяє золотий тризуб.

Музей історії Києва також запрошує відвідати новорічну виставку «Хай буде свято, світло і тепло!», де представлять картини й різдвяні інсталяції.

Виставка доступна з середи по неділю (12:00-19:00). Вартість квитка – 100 гривень.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку листопада Віталій Кличко оголосив, що святкувати Різдво й Новий рік 2023 в Києві хочуть попри війну, однак в «обмеженому форматі».

Водночас Ігор Добруцький, президент компанії Folk Ukraine, яка зазвичай займається організацією новорічних святкувань, заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й навіть оприлюднив один із можливих ескізів.

У відповідь кияни зареєстрували петицію з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року, бо це «недоречно». За добу вона набрала необхідні голоси. Пізніше на сайті Київради з’явилася петиція з пропозицією встановити в Києві головну ялинку країни, однак вона досі не зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

Пізніше міський голова Києва Віталій Кличко розповів деталі про те, якими будуть новорічні святкування на Софійській площі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі