Мер Києва Віталій Кличко повідомив деталі, якими будуть новорічні святкування на Софійській площі.

«Масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде», розповів Кличко.

Головна ялинка країни буде штучною, 12 метрів у висоту, прикрашена енергозберігаючими гірляндами, які світитимуться від генератора. Біля генератора будуть точки для підзарядження телефонів й інших гаджетів. Після свят, за словами Кличка, бізнес, який надає генератор і забезпечить його роботу, обіцяє передати його військовим.

«Встановимо головну ялинку, як і зазвичай, на Софійській площі. Місто не витрачатиме коштів, новорічну красуню й прикраси для неї надасть бізнес і меценати», – підкреслив Кличко.

Ялинку прикрасять іграшками минулих років. Це будуть синьо-жовті кулі й білі голуби, які надасть компанія «Глобал Декор». Верхівку ялинки прикрашатиме герб України. Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами й наслідками війни.

Ілюстрації від Folk Ukraine/Realist.Online

У Музеї історії Києва покажуть мінікопію цієї ялинки. Відкриття відбудеться 1 грудня, о 18:00. Копія ялинки має близько трьох метрів висоти й п’ять метрів ширини.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку листопада Віталій Кличко оголосив, що святкувати Різдво й Новий рік 2023 в Києві хочуть попри війну, однак в «обмеженому форматі».

Водночас Ігор Добруцький, президент компанії Folk Ukraine, яка зазвичай займається організацією новорічних святкувань, заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й навіть оприлюднив один із можливих ескізів.

У відповідь кияни зареєстрували петицію з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року, бо це «недоречно». За добу вона набрала необхідні голоси.

Пізніше на сайті Київради з’явилася петиція з пропозицією встановити в Києві головну ялинку країни, однак вона досі не зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі