На Софійській площі в Києві до зимових свят встановлять «символічну ялинку», заявив в інтервʼю BBC Україна міський голова Віталій Кличко.

«Символічна ялинка обов’язково буде», – сказав Кличко.

Крім Софійської площі, за його словами, «симолічні» ялинки встановлять «в основних місцях у районах» Києва. Це зроблять за кошти бізнесу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На початку листопада Віталій Кличко оголосив, що святкувати Різдво й Новий рік 2023 в Києві хочуть попри війну, однак в «обмеженому форматі». Питання встановлення новорічної ялинки ще вирішується, сказав він тоді.

Водночас Ігор Добруцький, президент компанії Folk Ukraine, яка зазвичай займається організацією новорічних святкувань, заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й навіть оприлюднив один із можливих ескізів.

У відповідь кияни зареєстрували петицію з проханням не ставити святкову ялинку до Нового року, бо це «недоречно». За добу вона набрала необхідні голоси.

Пізніше на сайті Київради з’явилася петиція з пропозицією встановити в Києві головну ялинку країни, однак вона досі не зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

У відповідь на запит The Village Україна в КМДА зазначали, що остаточне рішення ухвалюватимуть наприкінці листопада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анастасія Мосєєва для The Village Україна