Росія масовано обстрілює українські міста, зокрема обʼєкти енергетичної і критичної інфраструктури й житлові будинки.

«Укрзалізниця» повідомляє, що в результаті російський атак на енергетичну інфраструктуру знеструмлені ділянки в Києві, Дніпрі, Миколаєві, на Львівщині, Вінниччині, Сумщині й Харківщині. Відправлення найближчих потягів можливе із затримкою, задіяно резервні тепловози.

Загалом під час масованої ракетної атаки зафіксували 16 влучань в об'єкти по країні, повідомили в Нацполіції.

Ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій, повідомили в Міненергетики. Уражені також об‘єкти електропередачі. У результаті в Україні було знеструмлено переважну більшість споживачів.

Київ

У Києві є влучання в кількох районах. Зокрема, в інфраструктурний обʼєкт і двоповерхову будівлю, повідомив мер Кличко.

UPD: Три людини загинули й дев’ять постраждали внаслідок влучання у двоповерхівку, повідомили в КМВА.

Через обстріли виникли пожежі у Дніпровському та Солом‘янському районах, також була зруйнована адмінбудівля в Голосіївському районі, повідомили в ДСНС.

Під час атаки по Києву випустили 31 ракету, Сили ППО збили 21 ціль, повідомив міський голова Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ».

80% споживачів у місті опинилися без електропостачання, приблизно така ж кількість – без водопостачання, повідомили в КМДА.

Київська область

Під час атаки по Київщині ракети влучили в об’єкти критичної інфраструктури, а також у житлові багатоповерхівки у Вишгороді й у приватний сектор у Чабанах, повідомили в ОВА.

UPD. Через влучання у Вишгородському районі загинули четверо людей, 27 поранені, повідомив голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Загалом у Київській області через масовану ракетну атаку постраждали 34 людини, серед них п'ять дітей, повідомили в ОВА.

Львів й область

Львів повністю знеструмлений. 

Трамваї і тролейбуси в місті не курсують. Після завершення тривоги на дороги пустимо додаткові автобуси, додав Андрій Садовий.

«Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено подачу опалення й води. Переходимо на роботу дизель-генераторів».

На Львівщині зафіксували два ракетні удари по електропідстанціях – три райони області без світла: Яворівський, Львівський і Червоноградський, повідомляє очільник ОВА Максим Козицький.

Одеса

Одеса була повністю знеструмлена через ракетні обстріли. У місті припинили роботу котельні й насосні станції водопостачання, повідомили в міськраді.

Вінниця

У Вінницькій області росіяни обстріляли об’єкти критичної інфраструктури, повідомив очільник ОВА Сергій Борзов.

Хмельницький

Місто повністю знеструмлене. Об’єкти критичної інфраструктури й Чернелівський водозабір також, повідомляє міський голова Олександр Симчишин.

«Працюємо, щоб запустити більшу частину котелень в автономному режимі на когенераційних установках і генераторах».

Чернігів й область

Чернігівська область знеструмлена через ракетні удари ворога по об’єктах енергетики, повідомляє очільник ОВА В’ячеслав Чаус.

Ремонті бригади вже працюють для ліквідації наслідків і відновлення електропостачання. Одночасно розгортають «Пункти незламності».

Харків

У Харкові й області тимчасово відсутнє електропостачання, повідомляє очільник ОВА Олег Синєгубов.

На цю хвилину ударів по критичній інфраструктурі області немає. Але через пошкодження загальної системи застосовуються аварійні відключення. 

Чернівці

«Чернівціобленерго» відключили всі десять черг споживачів, повідомляє очільник ОВА Руслан Запаранюк.

Новина оновлюється...