Питання про встановлення новорічної ялинки в Києві розглянуть наприкінці листопада, розповіли в КМДА у відповідь на запит The Village Україна.

«Як вже неодноразово зазначав департамент культури, з огляду на ситуацію в країні питання щодо формату міських новорічних святкувань, монтажу головної новорічної ялинки, можливості облаштування новорічних локацій буде вирішуватися наприкінці листопада з урахуванням усіх поточних обставин, зокрема безпекової ситуації», – написали у відповідь на запит редакції.

Якщо ялинку таки будуть встановлювати, то лише за кошти спонсорів, додали в КМДА.

Петицію із закликом відмовитися від встановлення ялинки, яка набрала близько шість тисяч підписів за добу, розглянуть, запевнили в КМДА. Але також і розглянуть петицію з проханням таки встановити новорічну ялинку в Києві, яка за вісім днів набрала близько 1300 підписів з 6000 потрібних.

Але в КМДА її вже планують розглядати. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Міський голова Віталій Кличко сказав, що традиційних масових святкувань до Нового року не влаштовуватимуть, але повністю відмовлятися від відзначання зимових свят не планують. Формат ще обговорюють, зокрема й можливість встановлення ялинки в центрі міста.

Водночас президент компанії Folk Ukraine Ігор Добруцький заявив, що новорічну ялинку в Києві встановлять попри війну й це, нібито, підтвердив сам Кличко. Та ще й додали ймовірні візуалізації, якою буде ялинка цього року.

Також Надія Тутенко, директорка Global Decor (підрядної організації, яка займається декоруванням ялинки), у коментарі The Village Україна зазначила, що остаточного рішення щодо встановлення ялинки в Києві ще немає. А у департаменті культури КМДА сказали, що питання формату міських новорічних святкувань і монтажу головної новорічної ялинки буде вирішуватися наприкінці листопада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі