На Райдужному масиві в Києві відкрили Центр допомоги врятованим для людей, які виїхали з зони активних бойових дій чи окупованих територій і потребують соціально-психологічної підтримки, повідомляє КМДА.

Дорослі й дитячі психологи, соціальні працівники і юристи центру будуть конфіденційно й безкоштовно надавати допомогу. Також можна буде отримати інформацію про медичні послуги, гуманітарну допомогу й допомогу з поселенням, зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

У чутливих випадках, як-от сексуальне насильство під час війни, спеціальні кейс-менеджери на довгостроковій основі допомагають постраждалим подолати посттравматичний синдром і повернутися до нормального життя, кажуть у КМДА.

Центр працює за адресою вулиця Райдужна, 6-А. Раніше за цією адресою зводили центр постраждалим від домашнього насильства, який планували відкрити у 2022 році.

Центр допомоги врятованим працює з таким розкладом:  9:00–17:00 (будні), 9:0015:00 (вихідні).

Це вже четвертий такий центр в Україні. Вони також працюють у Львові, Дніпрі й Запоріжжі. Детальніше про роботу Центрів допомоги врятованим можна дізнатися тут. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві з 24 лютого зареєстрували близько 200 тисяч переселенців. Загалом понад сім мільйонів українців стали переселенцями через війну.

У Києві також працюють консультаційні центри для переселенців у різних районах. Дні й години роботи можна подивитися за посиланням.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Офіс президента, КМДА, Олена Зеленська