Платформа Gradus Research запитала в українців, що вони вважають найбільшою цінністю.

Найбільше думки розділилися щодо виконання розпоряджень керівництва. Більше третини (37%) погодилися, що це для них цінність, а 41% не погодилися. Ще 22% не змогли дати однозначну відповідь.

Дослідники відзначають, що виконання розпоряджень керівництва визнали цінністю найбільше молодих людей, у вікових групах від 18 до 24 років і від 25 до 34 років (45% і 47%) відповідно. Водночас люди старше 45 років частіше не погоджуються з цим твердженням.

Більшість опитаних (92%) відповіли, що найбільшою цінністю для них є життя. Більше 80% сказали про свободи й права людини, 71% респондентів відзначили суспільну злагоду.

Крім того, 90% респондентів сказали про важливість дотримання поваги до прав людини й людської гідності,  85% – принципів демократії, 80% – верховенства права. Натомість 4% вважають, що ці приципи для них не так важливі.

Повний звіт щодо дослідження можна знайти за посиланням. Опитування проводили методом заповнення анкети наприкінці вересня серед 2000 респондентів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Також на тлі війни в українців зростає рівень альтруїзму й невизначеності. Крім того, майже дві третини українців (64%) думають, що сильний лідер для України зараз важливіший за демократію.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі