КМДА не планує будувати укриття на зупинках, заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Міська влада закликала користуватися тими сховищами, що існують у місті.

«Навіщо будувати укриття, якщо можна скористатися наявною інфраструктурою й просто спуститися в підземний перехід?» – заявив він.

В ініціативі «Пасажири Києва» зазначають, що захисні споруди на зупинках громадського транспорту нестійкі до прямого ураження, дороговартісні й не вирішують проблему простою комунального громадського транспорту Києва під час тривог.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Зупинки-укриття вже почали встановлювати в прифронтових Харкові й Миколаєві.

Проєкт рішення про створення захисних конструкцій на зупинках громадського транспорту в столиці опублікували на сайті Київради 10 серпня. Однак міський голова Віталій Кличко стверджував, що місто на це не має коштів. Але наприкінці вересня проєкт рішення підтримала постійна комісія Київради з питань транспорту, звʼязку й реклами.

З 1 серпня наземний громадський транспорт у Києві під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух. Передбачається, що пасажири на цей час ховатимуться в укриттях. Тільки за місяць, після ухвалення цього рішення, у КМДА вирішили, що на зупинках треба розмістити інформацію про найближчі укриття.

Петиція за скасування цього рішення набрала необхідну кількість голосів, однак Кличко відмовився скасувати його. У Київраді зареєстрували проєкт рішення, що має змусити наземний транспорт працювати під час повітряних тривог.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Київпастранс»