На транспортних зупинках у Києві розмістять інформацію про найближчі укриття, повідомляє КМДА.

За словами першого заступника голови адміністрації Миколи Поворозника, департамент муніципальної безпеки й КП «Київпастранс» отримали таке доручення.

Утім, Рада оборони міста Києва не скасувала рішення від 1 серпня про зупинку наземного транспорту під час повітряних тривог.

У КМДА закликали пасажирів користуватися укриттями й не залишатися на зупинках, коли транспорт зупинятимуть під час тривоги.

Фото: КМДА

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Рада оборони Києва 1 серпня ухвалила рішення, що наземний громадський транспорт під час повітряної тривоги повинен зупиняти рух, пасажирів проситимуть покинути салон і пройти в найближче укриття.

Ми писали, як це буде працювати, і пояснювали, чому це погана ідея. Ми також говорили про це з першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником і запитували, чи не планує місто розмістити вказівники до найближчих укриттів на зупинках. Тоді він просто порадив киянам під час планування поїздки перевірити адреси найближчих укриттів на маршруті.

Петиція до Київради про скасування цього рішення за тиждень зібрала необхідні 6 тисяч підписів. Її розглянули та підтримали дві комісії Київради – транспортна та комісія з ЖКГ.

Утім, рішення ухвалює не Київрада, а Рада оборони Києва, до якої входить голова КМДА Віталій Кличко, його заступники, голови РДА, керівники міських управлінь СБУ, прокуратури, ДСНС, Нацполіції, Патрульної поліції. Міський голова Віталій Кличко раніше розглянув петицію та заявив, що рішення переглянуть тільки у тому разі, якщо ситуація «суттєво стабілізується».

На будівництво укриттів біля зупинок громадського транспорту, за словами Віталія Кличка, місто не має грошей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі