У Київській міській держадміністрації розповіли, які вакцини проти COVID-19 наразі доступні для щеплення містян.

Щепитися від коронавірусу в Києві можна препаратами від Pfizer, Johnson&Johnson і вакциною CoronaVac. У КМДА кажуть, що ці вакцини «наявні у доступній кількості».

У КМДА також нагадують, що в Києві зберігається тенденція стрімкого зростання нових випадків COVID-19.

Для другого бустеру рекомендують використовувати мРНК-вакцину від Pfizer щонайменше через чотири місяці після ревакцинації.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні фіксують традиційне для початку осені й водночас стрімке зростання рівня захворюваності. Киян закликали знову носити маски в громадському транспорті, місцях обслуговування відвідувачів, навчальних закладах.

За тиждень із 26 вересня по 2 жовтня зареєстрували 2515 нових випадків COVID-19.


МОЗ змінило правила вакцинації від COVID-19, зокрема, дозволили другий бустер усім охочим і Pfizer для дітей віком від 5 років. Другу бустерну дозу варто вводити з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози.

Також зменшили терміни між базовим курсом вакцинації (два щеплення) і першою бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити за 5 місяців після завершення базового курсу.

Повнолітні зараз можуть отримати базовий курс щеплень вакцинами CoronaVac чи Pfizer (дві дози) або Janssen (одна доза). Перелік пунктів вакцинації можна знайти за посиланням.

Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі