Якщо мережа вашого оператора не працює, можна скористатися національним роумінгом, розповідають у Держспецзв’язку.

Як це зробити:

  • вимкніть автовибір мережі;

На Android: Налаштування → Мобільна мережа → Оператор → знайдіть й оберіть доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob.

На iOS: Параметри → Стільникові дані → Вибір мережі → знайдіть й оберіть доступну мережу Vodafone UA, UA-Kyivstar, lifecell, 3Mob.

(Якщо зареєструватися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу. Перезавантажте телефон і повторіть).

  • періодично намагайтеся підключитися до мережі свого оператора вручну або ввімкнувши автовибір мережі;
  • обмежте споживання мобільного трафіку, оскільки це створює надмірне навантаження на мережі мобільних операторів. Вимкніть режим автоматичного завантаження медіафайлів у месенджерах:

Налаштування месенджера → Дані та сховище або Медіафайли → Вимкніть опцію «Фонове завантаження» / у розділі «Через мобільну мережу» вимкніть «Автозавантаження медіа».

  • не можете додзвонитися – напишіть СМС. Скоротіть час телефонних розмов до мінімуму, можливо, у цей час іншому абонентові вкрай необхідно викликати швидку чи рятувальників;
  • якщо не працює зв’язок у національному роумінгу, переконайтеся, що вимкнений «Режим польоту». Зʼясуйте, чи є зв’язок в інших людей поруч.

Якщо в інших користувачів зв’язок працює, то перезавантажте телефон, вимкніть, вийміть і поставте SIM-карту назад або спробуйте перевірити роботу SIM-карти в іншому пристрої.

  •  якщо зв’язок не працює лише у вас, потрібно замінити SIM-картку. Зв’яжіться з оператором (зателефонуйте в контакт-центр або напишіть у соцмережі) і дізнайтесь адресу та графік роботи найближчого магазину;
  • якщо в інших користувачів також не працює мережа жодного оператора, отже, проблема в ушкодженні інфраструктури внаслідок бойових дій. Повідомляти про це оператору не потрібно.

Роботу мережі моніторять у режимі реального часу. Мобільні оператори відновлюють зв’язок у максимально стислі терміни скрізь, де це можливо.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Росіяни б’ють по енергетичній інфраструктурі України. Можливі перебої зі світлом і мобільним зв’язком.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі