У Києві за тиждень із 26 вересня по 2 жовтня зареєстрували 2515 нових випадків COVID-19, повідомляє Київський міський центр контролю та профілактики хвороб.

Найбільше випадків зафіксували в Дарницькому районі (656), далі за рівнем захворюваності – Дніпровський (431) і Деснянський (373) райони.

Більше половини хворих (1521 випадків) – це дорослі жінки віком до 95 років. Також захворіли 994 чоловіки віком до 92 років і 308 дітей: 157 хлопчиків і 151 дівчинка.

Госпіталізації потребували 242 пацієнти. Летальних випадків було 22, усі – серед жінок і чоловіків старше 60 років.

Також за тиждень одужали 3048 людей.

У міському центрі профілактики хвороб наголошують, що захворюваність на COVID-19 у Києві зростає, і просять містян використовувати засоби індивідуального захисту. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні фіксують традиційне для початку осені й водночас стрімке зростання рівня захворюваності. Киян закликали знову носити маски в громадському транспорті, місцях обслуговування відвідувачів, навчальних закладах.


МОЗ змінило правила вакцинації від COVID-19, зокрема, дозволили другий бустер усім охочим і Pfizer для дітей віком від 5 років. Другу бустерну дозу варто вводити з інтервалом щонайменше чотири місяці після першої бустерної дози.

Також зменшили терміни між базовим курсом вакцинації (два щеплення) і першою бустерною дозою. Тепер бустер можна зробити за 5 місяців після завершення базового курсу.

Повнолітні зараз можуть отримати базовий курс щеплень вакцинами CoronaVac чи Pfizer (дві дози) або Janssen (одна доза). Перелік пунктів вакцинації можна знайти за посиланням.

Що потрібно знайти про другий бустер, ми зібрали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі