Екологія України зазнала збитків на понад один трильйон гривень від російської збройної агресії, розповів на брифінгу міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Шкода від забруднення повітря сягає 923 мільярдів гривень, а шкода ґрунтам і землям – 138 мільярдів гривень. Міністр екології наголошує, що природа не має кордонів, а тому росіяни завдають збитків усьому світу.

Зокрема, ідеться про 40 знищених в Україні нафтобаз, через що в атмосферне повітря потрапило понад 499 тисяч тонн токсичних речовин.

«За ці пів року по Україні випущено понад 3,5 тисячі ракет [...] У результаті вибухів у повітря вилетіло понад 46 мільйонів тонн забруднювальних речовин», – заявив Руслан Стрілець.

Це лише попередні дані, наголошують у Мінекології, розрахунки продовжуються. Фахівці зафіксували понад дві тисячі випадків знищення живої природи, близько 300 матеріалів уже передали до правоохоронних органів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Від початку повномасштабного вторгнення через дії РФ у Чорному морі загинули не менше як 3 тисячі дельфінів.

Про загибель дельфінів через присутність військових російських кораблів у Чорному морі стали повідомляти ще у квітні. Через небезпеку на морських узбережжях України наразі немає можливості оцінити розмір шкоди, завданої природі. Викинутого морем дельфіна швидко з’їдають хижаки, рештки тварини знову забирає море або засипає пісок, писав Русєв.

Ось декілька екозвичок, які слід повернути собі зараз, під час повномасштабного вторгнення. Це поради від екологині, екоактивістки та власниці екобізнесу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Екодія»