Комісія Київради з питань ЖКГ 30 серпня підтримала петицію з проханням скасувати зупинку наземного громадського транспорту в Києві під час повітряних тривог, повідомив автор петиції Олександр Гречко.

За його словами, голова комісії Олександр Бродський погодився з аргументом, що пасажири не йдуть в укриття під час повітряної тривоги, і тому це рішення не працює.

Фото: Андрій Баштовий для The Village Україна

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Це вже друга комісія, яка підтримала петицію. 25 серпня її розглядала транспортна комісія, яка також виступила за скасування зупинки транспорту.

Однак рішення ухвалюють не депутати, а Рада оборони Києва, до якої входить голова КМДА Віталій Кличко, його заступники, голови РДА, керівники міських управлінь СБУ, прокуратури, ДСНС, Нацполіції, Патрульної поліції.

Голова Ради оборони, міський голова Віталій Кличко вже відповів на петицію відмовою.

Однак на думку громадської ініціативи «Пасажири Києва», Київрада «може стимулювати Кличка переглянути своє рішення щодо петиції». Представники ініціативи підготували проєкт рішення Київради щодо скасування рішення про зупинку громадського транспорту й готові додатково говорити про це з міським головою.

Наземний громадський транспорт у Києві з 1 серпня має зупинятися під час повітряної тривоги. Ми писали, як це буде працювати, і пояснювали, чому це погана ідея. Ми також поспілкувалися про це з одним із представником Ради оборони, першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником.

Водночас, за словами Віталія Кличка, місто не має грошей на будівництво укриттів біля зупинок громадського транспорту.

Петиція до Київради про скасування цього рішення за тиждень зібрала необхідні 6 тисяч підписів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі