За тиждень на COVID-19 у Києві захворіло втричі більше людей, ніж попереднього тижня, пише КМДА. Якщо із 8 до 14 серпня зафіксували 316 випадків, то з 15 до 21 серпня – 956.

У департаменті охорони здоров’я таке зростання рівня захворюваності назвали «досить стрімким» і закликали містян згадати про заходи епідбезпеки: повернутися до носіння масок, користуватися антисептиками, а також самоізолюватися й звертатися до лікаря в разі «найменших проявів недуги».

У КМДА додали, що зростає кількість містян, які потрапляють до лікарень із важкими формами COVID-19, а також тих, хто потребує кисню й опиняється в палатах інтенсивної терапії.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про зростання захворюваності на COVID-19 у Києві повідомляли ще наприкінці липня. Також у Європі спостерігають приріст захворюваності на 20%, що більше за прогнози експертів. Це може бути початком осінньої хвилі коронавірусу.

В Україні дозволили другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для літніх людей старше 60 років і повнолітніх, які мають хронічні хвороби. Другий бустер також рекомендують людям з інвалідністю, ослабленим імунітетом і наявністю станів, які підвищують тяжкий перебіг коронавірусу.

У Києві працює 112 вакцинальних пунктів у Центрах первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичних центрах. Також щеплення роблять у ТРЦ «Гулівер», River Mall, «Україна», Dream, Respublika Park. Повний перелік можна знайти тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі