За тиждень у Києві вдвічі зросла кількість хворих на COVID-19, повідомляє КМДА. У департаменті охорони здоров’я таке підвищення рівня захворюваності назвали стрімким, що «змушує згадати про заходи безпеки».

За даними департаменту, із 11 до 17 липня в Києві зареєстрували 112 випадків захворювання, а з 18 до 24 липня – уже 245.

Також почастішали випадки тяжкого перебігу хвороби, госпіталізацій.

У КМДА нагадують, що за можливості слід уникати скупчень людей у закритих приміщеннях, в укриттях надягати медичні маски й слідкувати за гігієною рук, а також вакцинуватися.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


В Україні може зростати кількість хворих на COVID-19, повідомив головний санлікар Ігор Кузін в ефірі «Українського радіо». Також у Європі спостерігають приріст захворюваності на 20%, що більше за прогнози експертів. Це може бути початком осінньої хвилі коронавірусу.

В Україні дозволили другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для літніх людей старше 60 років ы повнолітніх, які мають хронічні хвороби. Другий бустер також рекомендують людям з інвалідністю, ослабленим імунітетом і наявністю станів, які підвищують тяжкий перебіг коронавірусу.

У Києві працює 112 вакцинальних пунктів у Центрах первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичних центрах. Також щеплення роблять у ТРЦ «Гулівер», River Mall, «Україна», Dream, Respublika Park. Повний перелік можна знайти тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі