У Києві зберігається тенденція до зростання кількості тяжких випадків
захворюваності на COVID-19, повідомляють у КМДА.

Так, якщо 1 серпня у лікарнях Києва перебувало 68 хворих на коронавірус, то нині їхня кількість збільшилася до 143. Це пацієнти, які переносять тяжку форму COVID, бо легкі форми не потребують госпіталізації. 

Щоб знизити ризики захворіти у КМДА радять вакцинуватися. Це можна зробити ТРЦ «Gulliver», «River Mall», «Універмаг Україна». Крім того, на базі
комунальних закладів охорони здоров’я функціонують мобільні бригади, які
за заявочним принципом можуть виїжджати на вакцинацію організованих
колективів.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Про зростання захворюваності на COVID-19 у Києві повідомляли ще наприкінці липня. Також у Європі спостерігають приріст захворюваності на 20%, що більше за прогнози експертів. Це може бути початком осінньої хвилі коронавірусу.

В Україні дозволили другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для літніх людей старше 60 років і повнолітніх, які мають хронічні хвороби. Другий бустер також рекомендують людям з інвалідністю, ослабленим імунітетом і наявністю станів, які підвищують тяжкий перебіг коронавірусу.

У Києві працює 112 вакцинальних пунктів у Центрах первинної медико-санітарної допомоги або консультативно-діагностичних центрах. Також щеплення роблять у ТРЦ «Гулівер», River Mall, «Україна», Dream, Respublika Park. Повний перелік можна знайти тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі