Близько 80% українців готові працювати не за спеціальністю, якщо не можуть знайти роботу бажаного фаху, йдеться в дослідженні Gradus Research.

За словами дослідників, наразі є позитивна динаміка у кількості працевлаштованих – про наявність роботи кажуть 39% респондентів. Водночас зменшується кількість людей, які мають роботу, проте не працюють із різних причин.

32% опитаних українців також упевнені в тому, що отримуватимуть зарплатню й надалі. Цей показник зріс на 6% з квітня 2022 року.

Також 56% респондентів зазначають, що держава має забезпечити людей оплачуваною роботою. У Gradus Research кажуть, що це показує потребу стабільного джерела доходу серед українців.

Більші очікування українці мають тільки щодо гуманітарної допомоги постраждалим від війни (70%) та евакуації населення з прифронтових зон (65%).

«Вражає, що таку активну позицію громадяни України демонструють не дивлячись на втому, яка наразі цілком закономірно посіла перше місце серед станів і емоцій (49%)», – підкреслюють дослідники.

Серед інших поширених емоційних станів – надія й напруженість (по 41%). Навесні в українців превалював гнів, зазначають у Gradus Research, а також додають, що серед чоловіків гнів і досі посідає досить високе місце в рейтингу.

Опитування також показало, що наразі більша кількість громадян (56%) спілкуються українською мовою у побуті, ніж до початку повномасштабного вторгнення російської армії (43%).

Стабільно високими показниками з початку вторгнення залишаються впевненість у тому, що Україна відіб’є наступ Росії (81%), віра в те, що після війни Україна стане сильнішою (69%), а також довіра до державних інституцій: ЗСУ (65%), президента (48%) та волонтерських організацій (34%).

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Українці почали більше довіряти один одному після початку повномасштабної війни з Росією.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Соломʼянські котики»