Рівень захворюваності на коронавірус зростає протягом останнього місяця (другої половини липня – початку серпня), повідомляє МОЗ.

За тиждень:

  • виявили 3893 нові випадки хвороби, що на 40% більше, ніж тижнем раніше;
  • до лікарень госпіталізували 1763 пацієнтів, одужали 1682 людини;
  • Від ускладнень коронавірусу померли 16 людей (тижнем раніше – 14).

Серед ліжок, виділених для лікування пацієнтів із коронавірусом, зайняті 4,5%.

У міністерстві кажуть, що спостерігають низький рівень діагностики. «Тобто людина звертається до лікаря лише тоді, коли вже потребує госпіталізації», – зазначили в МОЗ.

Ще одна тенденція: більше випадків захворювання фіксують у більш безпечних регіонах, оскільки там пацієнти частіше звертаються до лікарів.

Рекомендації МОЗ

  • Робити тест на COVID-19, якщо зʼявилися симптоми (і якщо це дозволяє безпекова ситуація). Отримати направлення на безоплатне ПЛР-тестування або зробити експрес-тест, як і раніше, можна в сімейного лікаря.
  • Поки не отримали результати тесту, обмежити фізичні контакти з людьми.
  • Не відкладати щеплення від коронавірусу як базового курсу, так і бустерної дози. Важливо захистити себе перед початком епідемічного сезону, коли традиційно зростає кількість вірусних захворювань.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві також фіксували збільшення кількості хворих на COVID-19. У КМДА закликали киян вакцинуватися до похолодання, напередодні сезонного спалаху захворюваності. Перелік пунктів вакцинації в місті можна знайти тут.

У МОЗ не виключають, що повернуть карантинні обмеження, якщо епідемічна ситуація буде цього вимагати.

В Україні роблять бустерне щеплення для всіх охочих і другий бустер для груп ризику.

Перший бустер можна робити не менше ніж за шість місяців після базового курсу вакцинації. Інтервал між першою й другою бустерною дозою, за даними Центру громадського здоровʼя, має становити не менше чотирьох місяців. Тут ми розповідали все, що потрібно знати про другий бустер.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Євген Малолєтка, UNICEF