В Україні можуть повернути карантинні обмеження, заявив завідувач відділу стратегії імунізації Центру громадського здоровʼя МОЗ Олександр Заїка.

«Ми можемо повернутися до цих обмежень, зважаючи на епідемічну ситуацію в Україні», – сказав він в ефірі телемарафону.

Ідеться, зокрема, про носіння масок у громадських місцях.

Він порадив українцям дотримуватися базових протиепідемічних заходів (масковий режим, соціальна дистація, миття рук), а також робити щеплення від коронавірусу.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


На час воєнного стану в Україні призупинили карантинні обмеження: масковий режим, наявність COVID-сертифікатів для відвідування ресторанів, спортзалів, масових заходів і поїздок у транспорті, відсторонення від роботи працівників без щеплення.

У Києві почала зростати кількість хворих на COVID-19. Це може бути початком осінньої хвилі коронавірусу.

У КМДА закликали киян вакцинуватися до похолодання, напередодні сезонного спалаху захворюваності на COVID-19.

У Києві працює 112 вакцинальних пунктів у поліклініках. Також щеплення роблять у ТРЦ «Гулівер», River Mall, «Україна», Dream, Respublika Park. Повний перелік можна знайти тут.

В Україні уже роблять другу бустерну дозу вакцини від COVID-19 для літніх людей старше 60 років і людей, які мають хронічні хвороби.

Інтервал між першою та другою бустерною дозою, за даними ЦГЗ, має становити не менше чотирьох місяців. Для другого бустеру, як і для першого, рекомендують використовувати Pfizer. Перший бустер можна робити не менше, ніж за шість місяців після першого курсу вакцинації (для більшості вакцин це дві дози).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі