Київрада пропонує продовжити дискусію про нові назви для п’яти станцій метрополітену, повідомив представник комісії з перейменувань, краєзнавець Павло Островський.

Назви станцій, які перемогли в опитуванні «Київського метрополітену», відправлять на доопрацювання. Йдеться про назви «Бучанська», «Василя Стуса», «Героїв України», «Варшавська» й «Ботанічна», їх поки що не затверджуватимуть.

Остаточне рішення щодо того, як перейменувати станції метро, прийматиме експертна топонімічна комісія.

«Результати анкетування викликали багато дискусій як щодо нових назв, так і щодо процедури їхнього відбору. Й очевидно, що рішення, яке буде виноситися в сесійну залу, має бути ухваленим для більшості киян, щоб через деякий час ці рішення не довелося переглядати», – пише Островський. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Києві планують перейменувати 5 станцій метро («Мінську», «Героїв Дніпра», «Берестейську», «Дружби народів» і «Площа Льва Толстого»), оскільки їхні назви повʼязані з Росією та Білоруссю.

Спочатку провели онлайн-опитування, під час якого кияни змогли запропонувати свої варіанти назв для станцій. Потім метрополітен обрав серед варіантів найбільш популярні та провів голосування за них через сервіс Google Docs.

За результатами голосування перемогли такі варіанти: «Бучанська», «Василя Стуса», «Героїв України», «Варшавська» й «Ботанічна».

Процедуру голосування й обрані варіанти розкритикували деякі урбаністи, фахівці та депутати, після цього перейменування станцій метро відклали. До аналізу нових назв вирішили залучити фахівців інститутів Академії наук України, Інституту національної пам’яті й інших установ. Експертна комісія рекомендувала перейменувати тільки станції «Площа Льва Толстого» та «Дружби народів», але не враховуючи результати голосування.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі