Міністерство оборони працює над цифровізацією окремих етапів взяття на військовий облік, заявив у коментарі «УНН» речник Міноборони Олександр Мотузяник.

«У нас є загальна політика держави – це «країна в смартфоні». І, безумовно, зокрема, питання, як-от облік військовозобов’язаних, надалі також може бути, принаймні на перших кроках, частково переведено в цифровий режим», – сказав він.

У Мінцифрі пояснили, що йдеться про те, що в застосунку «Дія» може зʼявитися військовий квиток. Водночас повісток чи військового обліку в застосунку не буде.

«Військовий облік – це реєстр «Оберіг». До «Дії» він не має жодного стосунку, тому що «Дія» – це не реєстр», – сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров dev.ua.

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


У Генштабі заявили, що призовники, військовозобов’язані та резервісти в Україні не зможуть виїжджати за межі «місця проживання» без дозволу від військкомату. Пізніше додали, що йдеться про виїзд за межі області.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв з розібратися з тим, що за довідки тепер мають отримувати військовозобовʼязані й попросив Генштаб не ухвалювати такі рішення без відома президента.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри