Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні доручив міністру оборони, начальнику Генштабу й головнокомандувачу ЗСУ доповісти йому про довідки, які мають видавати військовозобов'язаним.

«Сьогодні в суспільстві було багато суперечок, щодо рішення Генерального штабу ЗСУ про затвердження порядку отримання якихось дозволів для військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Я бачу, що є різні оцінки такого рішення. Є нерозуміння й обурення в суспільстві», – сказав Зеленський.

Він пообіцяв з цим розібратися, а Генштаб попросив не ухвалювати таке рішення без відома президента. 

Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів


Під час воєнного стану та мобілізації призовники, військовозобов’язані та резервісти не можуть виїжджати за межі «місця проживання» без дозволу від військкомату, заявили в Генеральному штабі.

Головнокомандувач ЗСУ Залужний підтвердив, що військовозобовʼязані, які планують виїзд за межі своїх районів та областей, МАЮТЬ ВЗЯТИ ДОЗВІЛ У ВІЙСЬККОМАТІВ.

Але, за його словами, «жодних вказівок на перешкоджання переміщенню осіб упродовж найближчих днів з боку військового командування не надавалося».

Залужний також опублікував порядок отримання такого дозволу.

Згодом Генштаб надав ще одне роз’яснення про довідки для військовозобов’язаних.

«Якщо в межах області, не треба. Якщо в межах міста Києва та Київської області, теж не треба. Якщо людина виїжджає за межі області, вона має прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані й отримати такий дозвіл», – сказав полковник Олександр Хлись в ефері національного телемарафону.

Отримати дозвіл можна в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі