У «Дії» з’явиться сервіс Military ID для призовників і резервістів, повідомляють у Міноборони.

Його планують впровадити у 2022–2023 роках.

Сервіс міститиме дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобовʼязаних та резервістів, а також дозволить в онлайн-режимі змінити реєстрацію місця проживання, побачити інформацію про включення особи до реєстру й інше.

У Міноборони кажуть, що вже заклали засади для цифровізації цих процесів. У короткостроковій перспективі планують замінити паперовий документ на Military ID-номер.

У Міноборони та Мінцифри наразі працюють над порядком обміну інформації між «Дією» та реєстром. Також інтеграцію розпочали з іншими держреєстрами, наприклад з базою Держміграційної служби.


Дія» це мобільний застосунок і вебпортал, який запустило Міністерство цифрової трансформації у 2020 році. Застосунок дає змогу зберігати документи в смартфоні й отримувати певні державні послуги онлайн.

З вересня 2021 року в «Дія» тестують послугу зміни реєстрації для військовозобов’язаних, резервістів і призовників.

Послуга працює в тестовому режимі в кількох містах: Харків, Вінниця, Луцьк, Рівне, Маріуполь, Кривий Ріг, а також у Києві. Вона доступна за умови правильного оформлення всіх документів і лише для власників ID-карток.

Також із 2 вересня в «Дії» можна подати документи на шлюб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Міноборони