Киянин Сергій Мухлинін опублікував відео Автобусного парку №7 на вулиці Бориспільській, яке зняв з висоти.

На відео видно споруду із круглим дахом, на якому проросли кущі. Поряд із будівлею стоять десятки одиниць міського транспорту, що списали.


Автобусний парк №7 із вантовим даховим покриттям побудували в 1973 році за проєктом архітектора Зинкевича. Він є прикладом радянського модернізму та складним інженерним об’єктом: єдиною опорою даху діаметром 160 метрів є вежа у центрі. У 2015 році через аварійний стан автопарк закрили.

Зараз споруда перебуває в аварійному стані. Її використовують як склад для міського транспорту, що вийшов із ладу.

У травні 2021 року консалтингова компанія UGBN Development анонсувала проєкт Circle B15 на місці Автобусного парку №7 на Бориспільській, 15. У компанії сказали, що розглядають декілька варіантів використання споруди, але не збираються будувати там торговий центр чи житловий комплекс. UGBN Development очікувала від «Київпастрансу», на балансі якого перебуває об’єкт, інформації щодо стану споруди. Компанія пропонувала виконати технічне обстеження в інтересах інвесторів із Нідерландів.

У жовтні 2021 року стало відомо, що проєкт зупинили через те, що керівництво «Київпастрансу» не відреагувало на звернення представників інвестора.

The Village Україна зверталася до урбаністів, архітекторів і дизайнерів із проханням запропонувати свою візію розвитку об’єкта. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі