Проєкт Circle B15 на місці автопарку №7 на вулиці Бориспільській у Києві, у який хотіли вкладатися інвестори з Нідерландів, не просунувся.

«На жаль, керівництво «Київпастрансу» не готове співпрацювати й на наше звернення не відповідає. Певно, у них є свої плани щодо цього об’єкту», – сказали The Village Україна в консалтинговій компанії UGBN Development, яка представляє інтереси іноземного інвестора.

Фото: UGBN development

The Village Україна звернулася за роз’ясненнями до КМДА та «Київпастрансу». КМДА переадресувала запит до «Київпастрансу». У комунальному підприємстві, на балансі якого перебуває об’єкт, відповіли, що «проведення інвестиційного конкурсу й укладання інвестиційних договорів на залучення інвестора до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо, не відноситься до компетенції КП «Київпастранс».

На питання, чи планує КМДА самостійно ремонтувати об’єкт, відповіли, що в міському бюджеті на 2021 рік кошти на це не передбачили.


У травні 2021 року консалтингова компанія UGBN Development анонсувала проєкт Circle B15 на місці автобусного парку №7 на Бориспільській, 15. У компанії сказали, що розглядають декілька варіантів використання споруди, але не збираються будувати там ТРЦ чи ЖК.

Міський автобусний парк №7 із вантовим даховим покриттям побудували в 1973 році за проєктом архітектора Зинкевича. Він є прикладом радянського модернізму та складним інженерним об’єктом: єдиною опорою даху діаметром 160 метрів є вежа у центрі. У 2015 році через аварійний стан автопарк закрили.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі