В уряді розповіли, на що українці найбільше витрачають тисячу за вакцинацію. Найбільшим попитом продовжує користуватися придбання книжок, квитків у кінотеатри та на потяги.

У книжкових магазинах українці витратили вже 250 мільйонів гривень. На другому місці квитки в кіно (210 мільйонів), а на третьому залізничні й авіаквитки (90 мільйонів).

Трохи менше українці витратили на театр і концерти (87 мільйонів гривень). А найменше купували абонементи в спортивні зали (59 мільйонів).

За словами міністерки економіки Юлії Свириденко, за два тижні роботи програми «єПідтримка» послугою скористалося більше 6 мільйонів українців. З отриманих коштів уже витратили 700 мільйонів гривень.


22 грудня міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що найбільше українці витрачають на культурні послуги (книжки та кінотеатри). Деякі сайти книжкових магазинів не витримали попиту й «лягли». А міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 24 грудня зазначив, що книжки, кіно та квитки на подорожі всередині країни залишаються тими сферами, на які українці витрачають найбільше (таку тенденцію спостерігали ще тоді, коли «єПідтримка» працювала в тестовому режимі).

Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття. Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба було подати заяву в «Дії» до 29 грудня. Але послуга буде діяти протягом 2022 року з деякими змінами.

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги. Люди старше 60 років зможуть витратити тисячу за вакцинацію на ліки, але лише із середини січня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри