Українці у віці більше 60 років зможуть витратити тисячу за вакцинацію на соціальні потреби, зокрема на купівлю ліків, повідомив президент України Володимир Зеленський.

Пенсіонери зможуть скористатися цими коштами лише за умови, що вони повністю вакциновані. Гроші можна буде витратити із січня 2022 року.


Тисячу за вакцинацію можуть отримати ті, хто попередньо записався на тестування бета-версії в «Дії». Це передбачає програма «єПідтримка», яка 13 грудня стартувала в пілотному режимі. Для цього в період з 10 по 12 грудня треба було оновити додаток «Дія» і відповісти на запрошення до тестування.

Бета-тестування триватиме тиждень, а 19 грудня послугою «єПідтримка» за такою ж процедурою зможуть скористатися всі, хто має «зелений» сертифікат.

Гроші можна буде витратити впродовж чотирьох місяців після надходження й лише в певних сферах: придбати абонемент у спортзал, сходити до кінотеатру, театру, музею, на концерт або на мистецьку виставку. Також можна буде купити книги та квитки для мандрівок Україною (залізницею й літаками).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі