У додатку «Дії» можливі збої через тестування послуги «єПідтримка», повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Буває нестабільність роботи, прошу заздалегідь вибачення. І цей тиждень буде непростим», – зазначив міністр.

За його словами, послуга «єПідтримка» (можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим громадянам) є наймасштабнішою онлайн-послугою за всю історію України. Потенційно її отримають 8 мільйонів клієнтів. Тестування послуги триває з 13 грудня, а 19 грудня її запускають офіційно.


Послуга «єПідтримка» – це можливість отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям, які досягли повноліття та мають «зелений» COVID-сертифікат у «Дії». Щоб отримати гроші на першому етапі виплат, треба подати заяву в «Дії» з 19 до 29 грудня (або з 13 грудня, якщо ви записалися на пілотний проєкт).

Виплати надійдуть на спеціальну банківську картку «єПідтримка», яку треба оформити в одному із банків-партнерів (зараз до проєкту приєдналися Monobank, «А-банк», «Альфа-банк», «ПриватБанк» та «Укргазбанк»).

«єПідтримка» спрямована на допомогу українському бізнесу, який найбільше постраждав під час карантину, тому витратити гроші можна лише на певні категорії товарів і послуг: квитки на літак або потяг у межах України, квитки в кінотеатри, театри, музеї, виставки, на концерти, абонементи в спортзал або книги. Пенсіонери також зможуть витратити гроші на соціальні потреби, зокрема на ліки.

Пізніше обіцяли розробити механізм, як тисячу за вакцинацію зможуть отримати ті громадяни, які не користуються «Дією». Детальніше про послугу можна прочитати тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри