Ефективність пігулок «Молнупіравір» від компанії Merck виявилася значно нижчою, ніж повідомлялося раніше, пише Reuters, посилаючись на внутрішнє дослідження Merck.

Згідно з дослідженням, таблетки «Молнупіравір» захищають від смерті або госпіталізації на 30%. У дослідженні взяли участь 1433 пацієнти.

Видання зазначає, що Merck опублікувала ці дані до того, як Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) опублікувало набір документів, призначених для зовнішніх експертів, які зберуться 30 листопада для обговорення можливості рекомендувати ці пігулки.

У жовтні компанія заявляла, що ефективність пігулок становить 50% ефективності серед 775 пацієнтів.

Однак на момент оприлюднення цих показників, ще не були доступні дані про всіх учасників клінічного випробування.


4 листопада МОЗ України дозволило випробувати пігулки «Молнупіравір», які розробила компанія Merck.

Також 4 листопада Велика Британія видала дозвіл на використання таблеток «Молнупіравір». Таким способом Британія стала першою країною у світі, яка схвалила ці пероральні ліки від COVID-19. У компанії Merck кажуть, що ці пігулки від коронавірусу вдвічі знижують ризик смерті.

Американська фармкомпанія Pfizer створила й почала випробовувати на людях противірусні таблетки, які потрібно вживати за перших ознак COVID-19.

27 вересня у Pfizer почали тестування перорального противірусного препарату для профілактики зараження COVID-19.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі