Американська фармкомпанія Pfizer створила й почала випробовувати на людях противірусні таблетки, які потрібно вживати за перших ознак COVID-19, йдеться на сайті Pfizer.

Імовірну ефективність таблеток підтверджують доклінічні дослідження. Якщо випробування на людах також буде успішне, препарат зможе запобігти ускладненням коронавірусу. 

Головний науковий співробітник Pfizer Мікаель Долстен каже, що з огляду на мутації коронавірусу людям потрібна не тільки вакцина, а й препарати для лікування. Тому Pfizer працює над ще одним препаратом, який треба буде вводити внутрішньовенно тим хворим, які вже мають ускладнення від COVID-19.


Компанії Pfizer і BioNTech розробили вакцину від COVID-19, яка показала ефективність 90% у третій (останній) фазі клінічних випробувань. Згодом ефективність зросла до 95%.

Особливість вакцини в тому, що її потрібно зберігати за -70°С. Однак виробники кажуть, що терміном до 5 днів її можна тримати в холодильнику за температури 2–8°С. Це означає, що буде можливість доставляти вакцину тим людям, які через особисті причини не можуть самостійно приїхати на вакцинацію в медзаклад. Наприклад, людям похилого віку.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі