Автомобільний рух Подільсько-Воскресенським мостом у Києві відкриють до літа 2022 року, заявив у інтервʼю Цензор.Нет міський голова Віталій Кличко.

Виїзд з мосту на вулицю Бальзака, за словами Кличка, відкриють до кінця 2022 року.

Загалом мостовий перехід, який складається з арочного моста через Дніпро та компексу розвʼязок (заїздів та зʼїздів), побудували на 90%, сказав міський голова. Зокрема готові заїзд і зʼїзд з правого берегу.

Дорогу від транспортної розвʼязки на перетині вулиці Бальзака та проспекту Шухевича будуть будувати вже в 2022 році. Наступним кроком після цього буде будівництво гілки метро, яка зʼєднає Троєщину з правим берегом.

Будівництво Подільського моста. Фото: КМДА

Подільсько-Воскресенький міст має з’єднати Поділ із Райдужний масивом та Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Кілька разів будівництво намагалися відновити. У 2017 році роботи знову почалися. 

Раніше Кличко обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося.

Потім міський голова говорив, що Подільсько-Воскресенський міст відкриють до кінця 2021 року, але також не встигли. Через несвоєчасне заверешення робіт Кличко звільнив свого заступника Олександра Густєлєва, який відповідав за Подільський міст.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі