З Подільсько-Воскресенського мосту вкрали 12 тросів, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

«Молодики спортивної статури, у складі приблизно 15 осіб, що були одягнені в спецодяг дорожників, відтіснили та заблокували співробітників охорони мостового переходу. Нападники загнали на міст дві вантажівки й автокран, завантажили та вивезли з будівельного майданчика 12 нових вантів, що місто отримало від німецького виробника. Це троси, які мають тримати конструкцію мосту».

Після крадіжки замовник будівництва «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» отримав лист від одного із субпідрядників про бажання забрати ванти з об’єкта, каже Кличко.

«Розцінюю подібні дії підрядників і субпідрядників як нахабний саботаж і зумисне затягування термінів будівництва».

Міський голова столиці та представники замовника звернулись до Національної поліції та надали інформацію з камер відеоспостереження із зображенням автотранспорту зловмисників. Потерпілі охоронці надали свідчення правоохоронцям. Відкрито кримінальне провадження і триває слідство.


 Подільсько-Воскресенський – найбільший арковий міст в Європі. На ньому облаштують 6 смуг для автомобільного руху та 2 залізничні колії під майбутнє метро – на нижньому ярусі. Прокладуть також і трубопровід.

 На початку червня на мості почали встановлювати ванти – міцні троси для кріплення та стабілізації конструкції мосту.

 Поліція провела 17 обшуків у справі щодо розкрадання бюджетних коштів під час будівництва Подільського мосту.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі