У вівторок, 4 травня, Європейське агентство з лікарських засобів почало огляд китайської вакцини компанії Sinovac з метою оцінки її ефективності та безпеки, повідомляє видання AP News.

Європейський регулятор вирішив розпочати огляд препарату Sinovac, ґрунтуючись на попередніх результатах лабораторних та клінічних досліджень.

«Ці дослідження свідчать про те, що вакцина запускає вироблення антитіл, які борються з коронавірусом, і можуть захищати від хвороби», – йдеться у повідомленні агентства.

Агентство заявило, що експерти «будуть оцінювати дані, які вже є, і нові, коли вони стануть доступними, щоб вирішити, чи переваги вакцини перевищують ризики».

У ЕМА сказали, що не можуть передбачити терміни закінчення огляду. Постійний моніторинг триватиме доти, поки не буде достатньо доказів для офіційної подачі заявки для отримання дозволу на продаж.


Станом на 4 травня 2021 року ще немає офіційних даних про третю фазу досліджень препарату компанії Sinovac.

Україна отримала першу партію вакцини Sinovac в обсязі 215 тисяч доз 25 березня, але не починала щеплення, бо вона мала пройти лабораторний контроль. Загалом Україна уклала контракти на постачання 1,9 мільйона доз китайської вакцини, решту доз, за словами Степанов, очікують отримати протягом квітня-травня 2021 року.

Щеплення вакциною компанії Sinovac в Україні почали робити 13 квітня 2021 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Breno Esaki, Wikimedia